Veelgestelde vragen

Hieronder antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me dan een e-mail of WhatsApp-bericht.

Wat moet ik meenemen voor een behandeling?
Je hoeft zelf niets mee te nemen naar de behandeling. Het is wel handig om een broek aan te doen die gemakkelijk tot boven je knie op te rollen is.

Ik heb zweet/stink voeten. Is dit een probleem?
Dit is absoluut geen probleem! Vooraf maak ik je voeten schoon met alcohol, dus dan zijn ze lekker fris.

Waaruit bestaat een behandeling?
Een behandeling gaat als volgt: Ik start met een kort gesprek om te kijken hoe het met je gaat en of er nog veranderingen zijn ten opzichte van de vorige keer zodat ik daar rekening mee kan houden. Dan start ik de behandeling met een ‘warming up’, dit is een heerlijk ontspannende massage. Daarna behandel ik de specifieke voetzones die je lichaam weer in balans brengen. 

Hoe werkt voetreflexologie?
Eigenlijk heel simpel. Je hele lichaam bestaat uit energie. Als je ergens last van hebt betekend dat dat jouw energie niet goed doorstroomt. Dat kan een blokkade zijn, maar ook juist een tekort aan energie. Door de voetzones op je voeten te behandelen kan ik er voor zorgen dat de energie weer goed gaat stromen. Hierdoor zet ik het zelfherstellend vermogen van je lichaam op de ‘aan-stand’, zodat jouw lichaam zelf weer in balans kan komen en genezen. Ik geef je lichaam dus een zetje in de goede richting!

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit is helemaal afhankelijk van de klacht die je hebt. Bij sommige klachten merk je direct na de behandeling al verlichting, bij andere (vaak meer chronische klachten) duurt het wat langer voordat jij zelf effect gaat merken. We nemen afscheid van elkaar als je na 5 behandelingen geen resultaat ervaart. Dat betekend niet dat de klacht na 5 behandelingen helemaal over is, maar wel dat er een verbetering is.
Voet & Flex is GEEN vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een prachtige aanvulling hierop!   

Werkt voetreflex ook tegen stress?
Voetreflexologie werkt ontzettend goed bij stress. “Even niet in je hoofd, maar in je voeten” is het credo van Voet & Flex. Stress is een reactie van het lichaam die je helpt om uit een angstige situatie te komen. In je hersenen worden allerlei reacties in gang gezet zodat jij optimaal kunt presteren. Als deze reacties te vaak en te lang achter elkaar gebruikt worden raken ze uitgeput. En kun je zelfs een burn-out krijgen. Door tijdens de behandeling aandacht te geven aan specifieke voetzones kom je echt tot rust en kunnen we de stroom aan reacties meer in balans brengen zodat je lichaam de kans krijgt te herstellen. Lees hier mijn blog over stress.

Helpt voetreflexologie bij slaapproblemen?
Van bijna al mijn clienten hoor ik dat ze na een behandeling slapen zoals ze in tijden niet geslapen hebben, als een blok! Heb je serieuze slaapproblemen? Kom dan voetreflex ervaren. Ik bekijk waar de oorzaak van jouw probleem ligt en stel een behandelplan op gespecificeerd op jouw situatie. Laat die slaap maar komen!